Hlavní obsah

Bezpečnostní kamera zachytila reakci výherce miliardového jackpotu

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na benzínové pumpě v americkém Marylandu se údajně objevil výherce jackpotu loterie Powerball o výši 579,9 miliónu dolarů (asi 11 miliard Kč). Zatím neidentifikovaný muž měl podle zaměstnanců pumpy právě zde zjistit, že vyhrál. Bezpečnostní kamera ale nezachytila žádný gejzír radosti, muž byl spíše zmatený a výherní čísla si raději nechal potvrdit od dvou lidí. Pak dokonce odešel bez placení, jak informovala televize CNN.

BEZ KOMENTÁŘE: Výherce všem nadšeně ukazoval výherní tiket

 
Článek

Neznámý muž ve žlutém pracovním obleku vešel dva dny po losování do prodejny a začal si kontrolovat tikety. Ve chvíli, kdy zřejmě zjistil svou výhru, v radostném gestu zapumpoval rukama a okamžitě ukázal tiket pokladnímu, který mu potvrdil správnost čísel.

Muž stále nemohl uvěřit svému štěstí, sázenku proto ukázal ještě jednomu ze zákazníků a za pokřiku „Já jsem vyhrál“ vyběhl ven z obchodu. Byl v takovém šoku, že zapomněl zaplatit za benzín. Za chvíli se ale vrátil a útratu vyrovnal. Poté už definitivně odjel a zanechal osazenstvo pumpy v úžasu.

Pokud nedošlo k omylu a tiket byl opravdu výherní, tak se jeho majitel může o peníze přihlásit až do 27. května příštího roku. Poté jeho nárok zaniká a výhra propadne.

O polovinu jackpotu se již přihlásili manželé Mark a Cindy Hillovi z Missouri. Druhý tiket byl podle zástupců loterie Powerball prodán v Arizoně. Pokladní Kamran Afgan, který sázenku neznámého muže viděl jako první, uvedl, že tiket byl opravdu z Arizony. Vzhledem k rychlému odchodu výherce ale neměl čas, aby ho naskenoval.

Nebyl to nejvyšší jackpot

Jackpot o výši 579,9 miliónu dolarů byl druhým nejvyšším v americké historii. Vítěznými čísly byla 5, 16, 22, 23, 29 a prémiové číslo Powerball 6. [celá zpráva]

O vůbec největší výhru se hrálo letos na jaře, kdy byl v konkurenční loterii Mega Millions jackpot 656 miliónů dolarů (téměř 13 miliard korun). Tři výherci si nakonec rozdělili jednorázovou výplatu 474 miliónů dolarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám