Hlavní obsah

Jackpot 11 miliard korun v USA padl, podělí se o něj dva sázející

Držitelé dvou tiketů se podělí o jackpot 579,9 miliónu dolarů (zhruba 11 miliard Kč) v americké loterii Powerball. Vítězné sázenky byly zakoupeny v Arizoně a v Missouri, oznámili v noci na čtvrtek SEČ organizátoři loterie, které citovaly tiskové agentury.

Dva výherci si rozdělí výhru v přepočtu zhruba 11 miliard korunVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Po zdanění si vítězové rozdělí odhadem celkem 385 milionů dolarů (asi 7,5 miliardy korun), pokud budou chtít částku vyplatit jednorázově. Anebo se mohou rozhodnout nechat si vyplácet 579,9 milionu dolarů postupně během tří desítek let.

Jackpot loterie Powerball je druhý nejvyšší v americké historii; o vůbec největší výhru se ve Spojených státech hrálo letos na jaře. Konkurenční americká loterie Mega Millions měla jackpot 656 milionů dolarů (téměř 13 miliard korun). Tři výherci si nakonec rozdělili jednorázovou výplatu 474 milionů dolarů.

Vítěznými čísly, která byla tažena ve středu večer, byla 5, 16, 22, 23, 29 a prémiové číslo Powerball 6.

Sázkové šílenství

Powerball neměl vítěze už dva měsíce a stoupající částka jackpotu vyvolala ve Spojených státech doslova sázkové šílenství. Zájem o loterii ale nebyl jen v USA. Zaměstnanci v ústředí Powerballu ve státě Iowa dostávali telefonické dotazy z celého světa, uvedla stanice ABC News.

"Když je jackpot takto velký, volají lidé z Kanady a Evropy a ptají se, jestli si mohou koupit tiket, že by nám poslali peníze," uvedla mluvčí loterie Mary Neubauerová. Zájemce ze světa ale v Powerballu museli zklamat. Tiket si lze koupit jenom ve Spojených státech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám