Hlavní obsah

Americké hasiče nevyvedla z míry ani náhlá exploze

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když byl 7. ledna nahlášen v americké Atlantě únik plynu, vydali se hasiči do přilehlých domů, aby evakuovali obyvatele. Když však jeden z nich přišel k domu jistého Mika Todda, shodou náhod domovní kamera zaznamenala výbuch plynu a následný podivně klidný rozhovor mezi hasičem a majitelem domu.

Hasič chtěl evakuovat dům, výbuch dodal jeho slovům váhuVideo: Caters News / Michael Todd , Novinky/AP

 
Článek

Jakmile majitel domu otevřel dveře, hned věděl, o co se jedná. „Bude potřeba, abychom se evakuovali?” zeptal se hasiče.

Sotva větu dořekl, ozval se zpovzdálí ohlušující výbuch, který znamenal jediné - výbuch plynu. Přítomného hasiče to však evidentně příliš nerozhodilo a s naprostým klidem v hlase odpověděl Toddovi. „To bude znamenat ano,” řekl tónem, který by se hodil spíš do filmové komedie.

Dívka se zasekla v židli. Museli přijet hasiči

Koktejl

„Běželi jsme pak dovnitř vzít kočky, bohužel jsme v tom spěchu našli jen jednu z nich. Potom nás hasiči evakuovali o blok dál,” uvedl Todd.

Podle něj výbuch z jednoho ze sousedních domů nezpůsobil na jeho domě žádné viditelné škody. „Ještě bude muset přijít statik, aby dům pořádně prohlédl,” dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám