Hlavní obsah

Alžběta II. povolává zálohy, místo po Harrym a Meghan mají zaplnit vnučky

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britské království

Poté, co se princ Harry s vévodkyní Meghan rozhodli hledat své štěstí v Americe, princ Filip je indisponován kvůli svému vysokému věku a princ Andrew je kvůli skandálu s Jeffrey Epsteinem stažen do ústraní, zbylo příliš málo členů královské rodiny, kteří by mohli veřejně plnit královské povinnosti. Její veličenstvo proto povolalo „do služby“ zálohy: své dosud mediálně trochu opomíjené vnučky, princezny Beatrice a Eugenii.

Foto: Profimedia.cz

Princezny Eugenie (vlevo) a Beatrice

Článek

Královské rodině se s nadsázkou někdy říká „Firma“. Tento termín vymyslel princ Filip, manžel současné britské královny, v narážce na veškeré veřejné povinnosti, které královská rodina musí plnit.

Vzhledem k absenci tří členů královské rodiny by zbytek „Firmy“ mohl být přehlcen povinnostmi, a tak královna Alžběta přišla s řešením, informuje deník Daily Mail.

„Její výsost si myslí, že by se její vnučky měly víc účastnit královských akcí a převzít víc povinností,“ uvedl deníku zdroj od dvora. Řeč je o princeznách Eugenii a Beatrice, dcerách prince Andrewa, který byl kvůli sexuálnímu skandálu Jeffrey Epsteina stažen do ústraní.

Devětadvacetiletá Eugenie pracuje jako ředitelka galerie, její o dva roky starší sestra Beatrice je finanční konzultantka. Až do teď se na veřejnosti objevovaly spíše sporadicky po boku svých rodičů prince Andrewa a jeho manželky vévodkyně Sarah. Nyní se to má podle zdrojů z paláce změnit.

Princ Andrew se kvůli sexuálnímu skandálu kolem Espteina stáhl z královských povinností

Evropa

Proti zapojení princezen byl předtím princ Charles, jehož vize panování spočívala v postupném zeštíhlování nejužší, a tedy nejštědřeji veřejnými penězi financované části rodiny. Jenže s nečekaným odchodem prince Harryho a Meghan se náhle vytvořilo místo.

Své účty si plaťte sami, žádají Kanaďané v petici Harryho a Meghan

Koktejl

„Jak budou starší členové rodiny odcházet do ‚důchodu‘, rodina stejně zeštíhlí, takže tu vzniká místo, které je třeba vyplnit?“ uvedl pro deník Daily Mail palácový zdroj. „Jeho královská výsost si nesmírně váží svých neteří a nebude jim bránit, pokud se budou chtít ujmout více povinností,“ dodal zdroj.

Mluvčí paláce zatím zapojení princezen do královských povinností odmítl komentovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám