Hlavní obsah

Karel Gott potají oslavil 67. narozeniny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V úzkém kruhu přátel, svých nejvěrnějších příznivců a vybraných novinářů oslavil ve čtvrtek svoje 67. narozeniny zpěvák Karel Gott. Přísně utajená a pečlivě připravovaná párty se konala v nedávno otevřeném Gottově muzeu v Jevanech. Úderem šestnácté hodiny bylo muzeum uzavřeno pro veřejnost, před Gottlandem začaly zastavovat první limuzíny hostů a speciální autobus přivezl několik desítek členů zpěvákova fanklubu.

Článek

Přesně za hodinu se dostavil oslavenec v doprovodu svých dcer Dominiky a Lucie a za potlesku přítomných odhalil před Gottlandem desku s otisky svých rukou, která od čtvrtka zdobí vchod muzea.

Karel Gott komentoval tento akt s humorem sobě vlastním. "V Hollywoodu pořád s mými otisky na chodníku hvězd otálejí, a tak to zde v Gottlandu vzali sami do ruky," prohlásil a hosty společně s majitelem muzea provedl po svém dřívějším obydlí. "Chci všem přítomným sdělit, že do muzea budou neustále přibývat nové exponáty, neboť svoji kariéru nekončím. Naopak mám mnoho plánů do budoucna a čeká mě mnoho právě na nejrůznějších projektech," komentoval zpěvák expozici v Gottlandu.

Po prohlídce pokračovala narozeninová párty na terase někdejší Gottovy vily. Oslavenec přijímal gratulace a převzal množství dárků. Mezi nimi nechyběly obrazy, značkové víno, domácí moravské koláče velikosti kola od vozu, obrovská krabice, která ukrývala šedesát sedm kremrolí, a množství dalších pozorností. Mimořádnou pozornost vzbudila starší fanynka, která svůj idol obdarovala mohutným plyšovým exponátem Včelky Máji. "Přátelé, děkuji vám všem za dárky, gratulace i za všechna překvapení, která jste pro mě dnes připravili. Udělali jste mi velkou radost," prohlásil evidentně dojatý Český slavík.

Zpěvák dostal obří dort

O zlatý hřeb se postaral majitel Gottlandu Jan Moťovský, který Karlu Gottovi předal slavnostní dort gigantických rozměrů s logem jeho muzea. "Jsem zvědavý, co bude uvnitř. Pokud přátelé vypátrali, jaké dorty mám nejraději, tak tam bude pařížská šlehačka, jahody, nebo čokoládový pudink," prohlásil zpěvák při krájení dortu. Jak se později vzápětí ukázalo, špionáž Gottlandu slavila úspěch, neboť náplň dortu skutečně tvořily jahody a smetanový kakaový krém. "Všem dort doporučuji. Je skvělý a přitom naprosto dietní," prohlásil Karel Gott a osobně dort rozporcoval.

Menu bylo bohaté. Hostům byly servírovány krmě jako grilovaný losos s pikantní zeleninovou oblohou, šunka od kosti, grilované kuřecí speciality v thajské marinádě, ovocné i zeleninové saláty všeho druhu a množství dalších chodů. Vše doplňovaly vybrané druhy vín a nealkoholických nápojů.

Slavnostní párty trvala přesně šedesát sedm minut.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám