Hlavní obsah

Při útěku spadl do nádrže s asfaltem. Museli nastoupit s žiletkami

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velmi nešťastně skončil minulý týden pro 33letého Rusa Pavla Semkova úprk před neznámým mužem ve Voroněžské oblasti. Při snaze záchranit se spadl do nádrže s térem v blízkosti již zavřené továrny na asfalt. Jen díky pomoci ostatních nešťastná událost neskončila tragicky, píše ruský tisk.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Ačkoliv by se mohlo zdát, že se jedná o úsměvnou příhodu, Semkovovi šlo o život. V nádrži, která zůstala po zavřené továrně, se totiž bez pomoci ostatních snadno mohl utopit.

„Potkal jsem špatné lidi, určitě byli opilí a honili mě. Já bych se nedokázal bránit, tak jsem se snažil utéct a spadl jsem do té nádrže,“ říká sám Semkov v rozhovoru pro ruská média.

Semkovovi pomohli náhodní kolemjdoucí, kteří jej vytáhli, a následně byl muž, jenž byl v tu chvíli kompletně celý černý od asfaltu, převezen do nemocnice. „Pacienta s takhle specifickými poraněními jsme u nás měli poprvé,“ uvedl lékař Alexander Koroljuk z nemocnice v Pavlovsku, kde museli nešťastníkovi odstraňovat asfalt z celého těla pomocí žiletek a následně jej hospitalizovat. Po několika dnech je Semkov v lepším stavu a měl by být propuštěn domů během následujících dní.

Asfaltová „jezera“ jako problém

Incident připomněl, že „asfaltových jezer“, která zůstala po zavřených továrnách v okolí Pavlovsku, je hned několik. Podle listu Voroněž Vesti se však pásky s upozorněním na zákaz vstupu objevily až v pátek, tedy po Semkovově nehodě.

Místní obyvatelé na znečištěná místa již upozorňovali. V minulosti se v nádržích utopila zvířata, nyní do asfaltu spadl člověk. „To je přesně ten případ, kdy jsou obyvatelé závislí na rozhodnutích úřadů. Sice tu oblast zkoumají, ale nic se neděje. Kdyby se konalo dřív, nemuselo se nikomu nic stát,“ říká předsedkyně městského výboru pro životní prostředí Elena Vysochinová.

„Ve skutečnosti je to industriální zóna a lidé tam nežijí, sepsali jsme požadavky na odčerpání asfaltu a předáme je státním úřadům, aby mohla být oblast rekultivována,“ uvedlo vedení města v čele s Vjačeslavem Ščerbakovem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám