Kasuár přílbový je největší zástupce čeledi kasuárovitých a druhý nejtěžší pták na světě, jehož hmotnost se pohybuje pro samice okolo 58 kilogramů a pro samce okolo 30 kilogramů. Délka těla může dosáhnout až 1,5 metru.

Kasuár obývá tropické deštné lesy v severovýchodní Austrálii, východní Indonésii a na Nové Guineji. Peří má tuhé, aby ho chránilo v hustém porostu v pralesech. Jeho nejnápadnějším znakem je „přilbice“, podle které byl pojmenován.

Pokud je kasuár zahnán do úzkých či se cítí ohrožen, vyskočí a drápy může způsobit vážná zranění i lidem, smrtelná jsou však tato zranění jen ojediněle.

Floridské úřady zahájily vyšetřování případu. „Počáteční informace nasvědčují tomu, že to byla tragická nehoda,“ prohlásil podle agentury AP mluvčí úřadu šerifa Brett Rhodenizer.