Hlavní obsah

Americký chlapec zatočil s výmoly na silnici sám, úřady se k tomu neměly

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozbité silnice, byrokracie a neochota něco s výmoly dělat. Známe to i z českého prostředí. Podobný problém trápil obyvatele amerického města Muskegon Heights ve státě Michigan. Tam ale bydlí 12letý Monte Scott, jenž se rozhodl vzít osud silnice do vlastních rukou, píše server Fox News.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

O svých plánech Monte nikomu neřekl. „Nechtěl jsem, aby si další lidé rozbili auto. Stačí, že si ho rozbila moje máma a oprava vyjde na dost peněz,” prozrazuje svoje úmysly chlapec.

Dokonce ani matka Monteho, Trinell Scottová, o úmyslu syna nevěděla. „Volala mi to až moje neteř, že viděla na sociálních sítích Monteho, jak na ulici lopatou zasypává díry,” řekla překvapená matka, podle které je to však celý Monte.

„Když vidí někde problém, o kterém se domnívá, že ho může vyřešit, nikoho se neptá a prostě to jde opravit,” pokračuje Scottová.

Montemu se podařilo dočasně opravit 15 výmolů v silnici. Krajští ani městští představitelé se zatím k Monteho práci nevyjádřili. Jedním z hesel volební kampaně stávající guvernérky Michiganu Gretchen Whitmerové bylo „opravit ty zatracené silnice”. Dvanáctiletý hoch však sliby předběhl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám