Hlavní obsah

Američan vyhrál šest miliard korun díky dobrodinci, který našel a vrátil vítězný tiket

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvojnásobné štěstí stálo při Michaelu Weirskym z New Jersey, který vyhrál šestimiliardový jackpot v loterii Mega Millions. Výherní sázenku totiž zapomněl na pultu a všiml si toho až po návratu domů. Nyní by rád poděkoval tomu, kdo si sázenky všiml a odevzdal zpět obchodníkovi.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Když si chtěl před losováním loterie 1. března Michael Weirsky připravit své lístky, s hrůzou si uvědomil, že je nemůže najít. Hodiny je hledal v domě, až se rozhodl vrátit do obchodu, kde je den předtím koupil.

Tam se od prodavačky dozvěděl, že jeden ze zákazníků si jich všiml odložených na pultíku. Místo aby si je nechal, vrátil je ženě za pultem a ta je předala jejich právoplatnému majiteli. Weirsky pak zjistil, že na jeden z nich vyhrál jackpot ve výši 273 milionů dolarů (6,2 miliardy korun).

„Vůbec jsem tomu nevěřil. Po všech těch letech sázení, konečně můžu říct, že jsem vyhrál víc než dva dolary,“ uvedl Weirsky s tím, že za sázení utratí okolo 20 dolarů (zhruba 460 korun) týdně.

Weirsky by se nyní rád odvděčil i poctivému nálezci. „Jsem velice vděčný, že stále existují poctiví lidé. Myslel jsem si, že tikety jsou nadobro ztraceny,“ řekl šťastný výherce. Část z výhry hodlá nálezci darovat, výši částky ale sdělit nechtěl.

Reklama

Výběr článků

Načítám