Hlavní obsah

Američan vyhrál loni téměř 34 miliard, přihlásil se k nim až letos

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šťastlivec, který loni v říjnu ve Spojených státech vyhrál 1,5 miliardy dolarů (33,9 miliardy korun), se o sumu přihlásil až nyní. Na svém webu to oznámila loterie Mega Millions, která uvedla, že výherce si přeje zůstat v anonymitě.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jackpot, který padl loni 23. října, byl druhý nejvyšší v americké historii, získal ho ovšem jediný výherce. Zatím nejvyšší výhra v loterii z ledna 2016 činí podle amerických médií 1,586 miliardy dolarů (zhruba 36 miliard korun), v sázkové hře Powerball si ji ale rozdělili tři výherci.

„Konečně se o výhru někdo přihlásil. Je to dobré pro něj i pro mě,“ řekl televizi ABC News majitel obchodu v Jižní Karolíně, kde byl tiket zakoupen. Od Mega Millions provozovatel obchodu dostane 50 tisíc dolarů (1,1 milionu korun).

Anonymní výherce, který měl čas přihlásit se do 19. dubna, odmítl pravidelnou rentu a rozhodl se pro jednorázové vyplacení sumy. V takovém případě dostane necelých 878 milionů dolarů, poznamenala loterie (zhruba 20 miliard korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám