Hlavní obsah

Z hrdiny padouchem. Ze šlechetného kupce se vyklubal drogový dealer

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malé skautky tradičně prodávající sušenky před supermarketem v jižní Karolíně nemohly uvěřit, když si od nich muž kupoval všechna balení, aby už nemusely dál stát v zimě. Příběh neznámého dobrodince se rychle dostal do téměř všech amerických médií. Jenže obraz kladného hrdiny vzal brzy za své, když byl muž toto úterý zatčen za obchod s drogami.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Byl chladný páteční večer. Ve městě Greenville v Jižní Karolíně postávaly před supermarketem dvě dívky ve skautských krojích a prodávaly sušenky, jak jim to velí dlouholetá tradice.

V jednu chvíli přistoupil k promrzlým dívkám muž a koupil si najednou sedm balení sušenek celkem za 40 dolarů a řekl dívkám, ať si drobné nechají, uvedla koordinátorka skautek Kayla Dillardová.

Muž se navíc po chvíli ke skautkám vrátil. „Zabalte mi všechny sušenky. Vezmu si je všechny, takže se můžete konečně dostat z téhle zimy,“ prohlásil podle Dillardové muž. Za všechny zásoby zaplatil 540 dolarů (zhruba 12 tisíc korun). „Jaká to úžasná duše. Bylo lehce nad nulou a my už tam byly více než dvě hodiny,“ svěřila se Dillardová CNN.

V hledáčku agentury byl už dlouho

Na památku si muže společně se skautkami vyfotila. Dillardová zveřejnila fotku na Facebooku a brzy o šlechetném kupci informovala řada amerických médií.

Zatímco skautky netušily, o koho se jedná, agenti protidrogové agentury DEA to věděli velice dobře. Oním dobrodincem byl šestačtyřicetiletý Detric Lee Gowan, známý též pod přezdívkou Fat (Tlouštík).

Jak agentura informovala, on a dalších deset lidí jsou mimo jiné podezřelí z pašování kokainu, heroinu a fentanylu z Mexika. Agentura Gowana zatkla toto úterý a zdůraznila, že „zatčení nijak nesouvisí s prodejem sušenek“.

Reklama

Výběr článků

Načítám