Hlavní obsah

Pes čekal týdny na spáleništi na svou majitelku

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paradise

Velkou věrnost prokázala v kalifornském městě Paradise fenka zlatého retrívra Madison. Ta se pohřešovala od doby, kdy její majitelku Andreu Gaylordovou úřady evakuovaly z oblasti zasažené požáry. Pohřešovaného psa se nepodařilo najít. O to větší překvapení na majitelku čekalo při návratu domů. O případu informovala agentura UPI.

Foto: Ringo H.W. Chiu, ČTK/AP

Letadlo hasí požár v kalifornském Simi Valley.

Článek

Gaylordová má kromě Madison ještě druhého retrívra Miguela. Jak sama uvedla, psi byli zvyklí trávit většinu času venku a při evakuaci se je nepodařilo najít. Miguela později objevila dobrovolnice Shayla Sullivanová, po fence však nebylo ani vidu, ani slechu.

„Nechali jsme Madison před domem misku s vodou a jídlem, kdyby se vrátila domů, ale za celou dobu evakuace se nezdálo, že by se k domu přiblížila,“ uvedla Sullivanová, která zachraňuje pohřešovaná zvířata.

Fenka čekala na majitelku v oblasti zasažené požáry. 

Obrovské překvapení tak na Gaylordovou čekalo, když úřady evakuaci po několika týdnech odvolaly a Madison ji vítala před místem, kde stával dům. „Čekala tu na mě věrně i v těch nejhorších podmínkách,“ dodala dojatá majitelka.

Oblast severní Kalifornie zasáhly v nedávné době požáry, při kterých zahynuly desítky lidí a stovky jsou jich stále v evidenci pohřešovaných. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám