Hlavní obsah

Déšť pomohl, požár v Kalifornii se podařilo po 17 dnech uhasit

Paradise
Aktualizováno

Hasičům se po 17 dnech podařilo dostat pod kontrolu požár v Kalifornii. Oheň severovýchodně od San Francisca spálil území o ploše 620 kilometrů čtverečních a vyžádal si nejméně 85 obětí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Do zničeného města Paradise se pozvolna vrací jeho obyvateléVideo: Reuters

 
Článek

Hasičům výrazně pomohl déšť, vydatně pršet na severu Kalifornie začalo v pátek. Byly to první větší srážky po asi šesti měsících sucha. Ač s bojem proti ohni pomohly, práci záchranářů, kteří pátrají po obětech, ztížily, protože popel na místě změnily v mazlavé bahno.

Oheň zničil bezmála 14 000 domovů a asi 4800 dalších budov. Nejhůře dopadlo město Paradise, které v podstatě celé lehlo popelem. Předtím zde žilo kolem 27 000 lidí.

Foto: Kathleen Ronayne, ČTK/AP

Záchranáři prohledávají spáleniště ve městě Paradise.

Ničivý požár vypukl 8. listopadu. Příčinu katastrofy úřady stále vyšetřují. Podle agentury Reuters se v důsledku požáru stále pohřešuje přes 200 lidí, číslo bylo mnohem vyšší, ale úřady přiznávaly, že většina z pohřešovaných na seznamu prostě před požárem odjela a vůbec nevědí, že na na seznamu jsou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Satelitní záběry požárem zničené KalifornieVideo: AP

Kalifornii tento měsíc trápil také požár v blízkosti Los Angeles, který byl prohlášen za uhašený ve středu. Zde si plameny vyžádaly tři mrtvé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám