Hlavní obsah

Rakouský řidič překročil rychlost ve 42 dnech po sobě na stejném úseku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Heimo Wallner začal v únoru letošního roku pracovat jako pekař v rakouském Klagenfurtu. Od té doby jezdí z práce autem ve tři hodiny ráno a poctivě dodržuje padesátku. Jenže jezdí místem, kde je značka omezující rychlost z 50 na 30 km/h. Muž tvrdí, že značku ve tmě neviděl.

Foto: Profimedia.cz

Stacionární radar (Ilustrační foto)

Článek

Wallner v inkriminovaném místě pokračoval dál padesátkou, při které ho vyfotil samočinný radar. Kdyby se to stalo dvakrát třikrát, nebylo by to nic divného. Jenže Wallner byl zachycen dvaačtyřicetkrát - ve 42 po sobě jdoucích pracovních dnech.

První pokuta mu domů přišla v květnu. „Řekl jsem si, že toho bude víc - a že to bude drahé,” uvedl. A vskutku - suma pokut dosáhla výše 3 000 eur, tedy 77 220 korun.

Pokuty ho stály dvě výplaty

Všechny je zaplatil. „Nemůžete rozporovat všechny pokuty najednou, takže bych musel správní řízení absolvovat dvaačtyřicetkrát,” uvedl na vysvětlenou pro noviny Süddeutsche Zeitung. „Jsou to zhruba dvě mé měsíční mzdy,” dodal.

Radar i omezení rychlosti jsou u školy, kde podle něj mají smysl spíše během dne, když jsou děti ve škole. Oblast je podle Wallnera velmi tmavá. Tvrdí, že neviděl značku, ani radar. A ten používá infrablesk, takže pořízení fotografie není pouhým okem vidět.

Reklama

Výběr článků

Načítám