Hlavní obsah

Řidič autobusu chtěl vyprostit letadlo uvázlé na pobřeží, sám zapadl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snaha řidiče autobusu, který chtěl ve středu přispět k vyproštění uvázlého letadla na pobřeží australského ostrova Fraser, přišla vniveč. Zatímco letadlu se i bez jeho pomoci podařilo dostat se do bezpečí, ještě než přišel příliv, autobus zapadl a pohltila ho voda. Z mokrého písku byl vysvobozen až druhý den, píše server abc.net.au.

Foto: Profimedia.cz

Pobřeží na ostrově Fraser

Článek

Lehké turistické letadlo uvázlo v jihovýchodní části ostrova severně od města Eurong v mokrém písku.

Když řidič vyhlídkového autobusu společnosti Fraser Explorer Tours viděl, že je letadlo v problémech, vydal se mu na pomoc. Po chvíli však zjistil, že to nebyl dobrý nápad, neboť v mokrém písku rovněž zapadl.

A zatímco letadlu se nakonec podařilo se z místa dostat, autobus tam zůstal přes noc. Vyprostit ho na druhý den přijel bagr a nákladní automobil s hydraulickou rukou. Záchranná operace trvala zhruba pět minut.

„Stav písku se neustále mění. Myslíte si, že je všechno v pořádku, zajedete na pláž a náhle uváznete. Není to poprvé a bohužel ani naposled, co jsme někoho vytahovali,“ svěřil se Dean Hayes, zástupce společnosti, která autobus vymanila.

Autobus byl nový, vyvázl bez poškození

Podle něj byl autobus v provozu teprve tři měsíce a přes noc se nacházel v asi metrové hloubce. „Autobus vypadá stále jako nový, moře bylo v noci přívětivé, takže vlny nezpůsobily žádné škody,“ vysvětlil Hayes.

To potvrdila i autobusová společnost, podle níž voda pouze lehce zaplavila přední část autobusu.

Reklama

Výběr článků

Načítám