Hlavní obsah

Potápěč objevil neobvykle velké hejno rejnoků. Nejdřív myslel, že je to velryba

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se britský potápěč a ochranář Jay Gittens potopil do vod Kalifornského zálivu, ještě netušil, že bude svědkem vzácné podívané. Pod vodou totiž narazil na obrovské hejno migrujících rejnoků. Gittens jejich počet odhadl na zhruba dva tisíce.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Potápěč narazil na obrovské hejno rejnokůVideo: AP

 
Článek

Když pod sebou uviděl čtyřiačtyřicetiletý Gittens temný stín, nejprve si myslel, že se jedná o velrybu nebo snad žraloka bílého. Když se však stín neustále zvětšoval a potápěč připlaval blíž, pochopil Gittens, že před sebou nemá jednoho živého tvora, ale stovky zvířat.

„Rejnoci ve velkých skupinách jsou k vidění poměrně často, ale vidět takhle obrovské hejno, to je pro mě poprvé,“ řekl fascinovaný Gittens listu Independent.

Rejnoci jsou velice plaší, v tak obrovském hejnu se ale tito vodní živočichové člověka nebáli. „Nepovažovali nás za hrozbu, a to nám umožnilo užívat si jejich společnosti,“ sdělil potápěč.

Jednalo se o druh rejnoka, který nemá české jméno. Latinský název zní Rhinoptera steindachneri a v angličtině se nazývá Pacific cownose ray. Jde o jediný druh tohoto rodu rejnoků, který obývá Tichomořský oceán.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám