Hlavní obsah

Dostal i omalovánky a pastelky? Internet se baví Zuckerbergovým podsedákem

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vystoupení šéfa Facebooku v Senátu Spojených Států ostře sledoval celý svět. Kromě Zuckerbergových odpovědí na rozličné otázky senátorů si uživatelé internetu povšimli, že mladý miliardář celé čtyřhodinové sezení absolvoval na polštáři, díky kterému za stolem vypadal vyšší. Vtípky na toto téma na sebe nenechaly dlouho čekat.

Foto: Profimedia.cz

Mark Zuckerberg využil při schůzi deseticentimetrového polštáře.

Článek

Úterní slyšení nebylo jen vážnou debatou na závažná témata. Internetoví uživatelé si téměř okamžitě všimli různých detailů, které se okamžitě staly terčem vtípků. Bez povšimnutí nezůstal ani podsedák, který třiatřicetiletý Zuckerberg měřící pouze 171 centimetrů dostal, aby se za těžkým dřevěným stolem neztratil.

Foto: Profimedia.cz

Málokteré schůzi byla věnována taková pozornost.

Fotky 10 centimetrů tlustého polštáře záhy obletěly sociální sítě včetně té Zuckerbergovy. „Takhle vypadá miliardářská verze dětského podsedáku?“ ptal se jeden z uživatelů. Další z uživatelů odtušil, že si Zuckerberg možná ještě půjčuje tatínkův oblek. „Dostal k tomu i pastelky a omalovánky?“ ptal se pro změnu zvídavý uživatel Twitteru.

Podobně pobavilo publikum na sociálních sítích i Zuckerbergovo, ani ne tak strojené jako spíš strojové, vystupování. Okamžitě se objevilo přirovnání k nadporučíku Datovi, androidovi z legendárního seriálu Star Trek.

A nezůstalo jen u toho. „Nezapomeň se napít vody. Lidé mají rádi vodu,“ stojí v jednom komentáři, který si z Marka Zuckerberga utahuje.

Někteří zase oceňují, že Zuckerberg v klidu ustál i otázky, které jako by pocházely z jiného světa. Příkladem za všechny budiž otázka senátora Orrina Hatche, který se otázal, jak Facebook může „ustát byznys model, ve kterém uživatelé neplatí“.

„Senátore, máme reklamy,“ odpověděl s ledovým klidem miliardář. „Zuckerberg nyní prožívá noční můru každého mladého člověka: snaží se vysvětlit, jak fungují technologie stařešinům,“ okomentoval to s nadsázkou jeden z uživatelů.

Během slyšení odpovídal zakladatel Facebooku i na to, zda je Facebook schopen zajistit uživatelům dostatečné soukromí, proč musí mít reklamy či jakým způsobem mohly být využity sociální sítě k ovlivňování voleb. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám