Hlavní obsah

Žena našla na pláži záhadné stvoření bez očí, odborníci si nevědí rady

Když sedmačtyřicetiletá Sherry Simmonsová minulý týden venčila na jedné z pláží v australském Queenslandu svého psa, narazila na vyplavené záhadné stvoření. S identifikací mořského tvora si nevědí rady ani odborníci. Domnívají se však, že by se mohlo jednat o dugonga indického, nebo žraločí játra, píše deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Pobřeží v australském Queenslandu

Článek

„Z dálky to vypadalo jako velký kus zkamenělého dřeva. Až když jsem se k tomu přiblížila, zjistila jsem, že se jedná o nějaké stvoření. Dloubla jsem do toho klackem a zjistila, že je to na dotek měkké,“ řekla Daily Mailu Simmonsová, která na místě venčila svého francouzského buldočka.

„Mělo to malou ploutev. Nejdivnější na tom však bylo, že to nikde nemělo oči. Byla jsem celkem vyděšená, protože to nebylo možné identifikovat,“ dodala rodačka z nedalekého Yeppoonu.

Po chvíli zkoumání usoudila, že by se mohlo jednat o dugonga indického, tedy plachého mořského savce obývajícího mělká mořská dna. To jí ostatně potvrdili i provozovatelé zábavního parku Sea World v Goald Coast, kterým pro ověření zavolala.

S tímto tvrzením však nesouhlasí queenslandské oddělení životního prostředí, které se domnívá, že by to mohla být žraločí játra.

Ať už se jedná o cokoliv, Simmonsová tvrdí, že její nález jenom vypovídá o tom, kolik toho o podmořském světě ještě nevíme. „Poté, co jsem toto stvoření objevila, si myslím, že je na světě ještě spoustu věcí, o kterých si myslíme, že je známe, a přitom o nich nemáme sebemenší tušení,“ uzavřela.

Reklama

Výběr článků

Načítám