Hlavní obsah

Hasič nechtěně založil požár, který málem vymazal australské městečko z mapy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednomu z hasičů v městečku Balmoral v australském státě Victoria se ve středu bezpečnostní instruktáž vymkla z rukou. Při vysokých teplotách chtěl názorně ukázat, jak rychle se může šířit oheň. Požár se však v mžiku rozšířil natolik, že na místě muselo zasahovat hned několik hasičských jednotek, informoval deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Oblast mezi australskými městečky Balmoral a Cavendish

Článek

Hasič při instruktáži vzal do vysoké trávy zapalovač. Ta se však okamžitě vznítila a požár se začal šířit rychleji, než muž předpokládal. Teploty v Balmoralu se ve středu pohybovaly přes 30 stupňů Celsia.

Obyvatelé městečka, kterých je zhruba 300, byli vyzváni, aby neopouštěli své domy, neboť jim prý venku hrozilo reálné nebezpečí. Studenti kvůli požáru ve škole uvázli až do pozdních odpoledních hodin.

Na místo muselo dorazit hned několik požárních vozů, a dokonce i hasicí letadlo. Rozsáhlý požár se hasičům podařilo dostat pod kontrolu až po čtvrté hodině odpolední. V tu dobu už plameny šlehaly pouhé dva kilometry od školy.

Šéf tamních hasičů Alen Slijepcevic přiznal, že muž, jenž má požár na svědomí, se cítí velmi zahanbeně. Prozatím prý ze své funkce neodstoupil. „Nesmírně se všem obyvatelům městečka omlouváme,“ řekl ve svém prohlášení. Rovněž uvedl, že celý incident nyní prošetřují.

Reklama

Výběr článků

Načítám