Hlavní obsah

Na dvorku rodinného domu v Thajsku vysekali z betonu obrovskou krajtu i s varanem v břiše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Záchranářům v thajské provincii Samut Songkram se začátkem minulého týdne podařilo zpod betonu vyjmout víc než pětimetrovou krajtu, která se na dvorku rodinného domu rozhodla usídlit a v poklidu trávit svůj úlovek. Když ji odváželi zpět do přirozeného prostředí, zjistili, že kořistí hada byl patnáctikilogramový varan.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Na dvorku rodinného domu v Thajsku vysekali z betonu obrovskou krajtu i s varanem v břišeVideo: AP

 
Článek

„Zrovna jsem v zadní části domu sušila prádlo, když jsem si všimla, jak se obrovský had snaží dostat do díry v betonu. Byla jsem šokovaná jeho velikostí, ihned jsem proto zavolala odborníky,“ řekla třiačtyřicetiletá obyvatelka domu Uraiwan Konhasuková.

Více než pětimetrová krajta se zde s největší pravděpodobností chystala usídlit na několik následujících měsíců, aby tak mohla v klidu trávit ulovenou kořist. To se jí ale nakonec nepodařilo, protože ji záchranáři po hodinovém snažení dostali ze skrýše ven.

Během jízdy vyvrhla varana

Plaza následně umístili do zadní části pickupu a vezli ho zpět do přirozeného prostředí. Krajtu však pravděpodobně vyrušily vibrace jedoucího vozu, protože během jízdy začala vyvrhovat ulovenou oběť.

Nakonec se ukázalo, že se jedná o patnáctikilového varana. „Had byl velmi agresivní. Věděli jsme, že zrovna něco snědl, ale nevěděli jsme co. Nemohli jsme uvěřit vlastním očím, ten varan byl totiž opravdu velký,“ řekl jeden z odborníků Khun Manop Chanarit.

Krajtu následně přemístili zpět do divočiny, varan byl však tou dobou už po smrti.

Reklama

Výběr článků

Načítám