Hlavní obsah

Svými posledními penězi pomohl ženě, ta se bezdomovci odvděčila více než třemi milióny

Pomáhat se vyplácí. Své o tom ví americký bezdomovec Johnny Bobbitt Jr., jenž začátkem listopadu za své poslední peníze koupil benzín ženě, která se svým autem uvázla nedaleko Filadelfie na opuštěné dálnici. Ta u sebe neměla žádnou hotovost, a tak se mu následně rozhodla odvděčit finanční sbírkou, do níž lidé přispěli v přepočtu víc než třemi milióny Kč.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Sedmadvacetiletá Kate McClureová měla namířeno domů, když jí v autě došel benzín. Zůstala tak uprostřed noci trčet na opuštěné dálnici úplně sama. „Měla jsem skutečně strach,“ přiznala deníku Daily Mail.

Zavolala proto svému příteli, aby jí přijel na pomoc. V tu chvíli k ní však přišel čtyřiatřicetiletý bezdomovec Johnny Bobbitt Jr., který jí sdělil, ať zůstane v autě a počká, než přinese benzín.

„Po deseti minutách mi zavolala znovu, že jí nějaký muž koupil benzín,“ řekl přítel McClureové Mark D'Amico.

Obětoval své poslední peníze

Podle Daily Mailu Bobbitt za benzín utratil posledních 20 dolarů, kterými disponoval. „Nechtěl po mně ani dolar, já jsem mu to navíc ani nemohla splatit, protože jsem u sebe neměla žádnou hotovost,“ přiznala McClureová.

„Z místa jsme odjeli a vrátili se zpět ke svým životům,“ řekl D’Amico. V následujících dnech se však pár na místo několikrát vrátil, aby se muži odvděčil. Kromě peněz za benzín mu darovali také oblečení a jídlo.

Okouzlil skromností a dobrosrdečností

Postupem času začali Bobbitta více poznávat. Zjistili například, že je to bývalý válečný veterán a ještě před pár lety usiloval o pozici zdravotníka. Jeho přátelé tvrdí, že kdyby chtěl, mohl by být klidně doktorem.

V určitém momentu se však jeho životní cesta zvrhla. Dostal se do finančních problémů a začal s drogami. Posledních 18 měsíců žije na ulici ve Filadelfii. Jak sám říká, nikomu nic nevyčítá, za všechno si prý může sám.

McClureovou a D’Amica svou skromností a charizmatem okouzlil natolik, že na něj nemohli přestat myslet. Společně se proto rozhodli, že mu musí nějakým způsobem v nepříznivé životní situaci pomoci.

Dostal druhou šanci

V tu chvíli je napadl crowdfundingový server GoFundMe, díky němuž by mohli vybrat dostatečné množství peněz, které by použili například pro nové bydlení. Limit, který na hromadné finanční sbírce nastavili na deset tisíc dolarů (asi 215 tisíc korun), byl mnohonásobně překonán.

Bobbittův životní příběh nadchl lidi natolik, že za pouhých dvanáct dní přistálo na účet neuvěřitelných 160 tisíc dolarů (víc než tři milióny korun). Zdá se tedy, že Bobbitt dostal v životě díky malému gestu druhou šanci.

Reklama

Výběr článků

Načítám