Hlavní obsah

Žena nemohla nastartovat auto, pod kapotou měla krajtu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když chtěla Rebecca Pascallová z australského státu Nový Jižní Wales ve čtvrtek nastartovat své auto, zjistila, že je něco v nepořádku. Myslela si, že má vybitou baterii, přivolaný pracovník poruchové služby však zjistil, že onu závadu má na svědomí 1,4 metru dlouhý had, jenž se skrýval pod kapotou, napsal deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Krajta kobercová

Článek

Incident se odehrál v australském městě Sussex Inlet. Pascallová se mylně domnívala, že má v autě vybitou baterii, a tak zavolala na poruchovou službu.

Když však pracovník poruchové služby Steve Hedger otevřel kapotu, zjistil ihned, že problém je trochu jiného rázu. „Otevřel jsem kapotu a najednou na mě civěl velký had. Vypadal však klidně, takže jsem nezpanikařil. I přes to jsem se ho však raději nedotýkal,“ popsal serveru 9news.com.au.

Dvaapadesátiletý Hedger provozuje poruchovou službu už 27 let a podle jeho slov se ještě nikdy s podobným případem nesetkal.

Pascallová se tak nakonec musela obrátit na specialisty na plazy. O odstranění hada z vrchní strany motoru se postarala Morgan Carolanová. Ukázalo se, že se jednalo o 1,4 metru dlouhou krajtu kobercovou, kterou Carolanová následně vypustila zpět do vhodného prostředí.

„Krajty kobercové jsou velmi klidné druhy. Nejsou vůbec agresivní, pro lidi nepředstavují žádnou hrozbu. Dokonce se docela vyplácí mít je poblíž domu, protože loví hlodavce. Je to takový přírodní způsob hubení škůdců,“ uzavřel specialista na plazy Peter Newans.

Reklama

Výběr článků

Načítám