Hlavní obsah

Dron natočil na uhel spálené kalifornské město, ve kterém pošťák doručoval dopisy

Novinky, tcs

Výjev jako z postapokalyptického filmu zachytil kameraman a pilot dronu Douglas Thron, když natáčel zkázu, kterou způsobily rozsáhlé kalifornské požáry. Spáleništěm projíždělo poštovní auto a pošťák svědomitě dával dopisy do schránek, které neshořely.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Totální zkáza: Lesní požáry proměnily Santa Rosu ve spáleniště, pošťák tam přesto doručil poštuVideo: AP

 
Článek

„Ni sníh, ni déšť, ni temnota noci, kdy slunce nesvítí, nezabrání poslům našim povinnost svou splniti,“ říká nápis na hlavní budově americké pošty v New Yorku. Neoficiální motto amerických pošťáků, jež je překladem Hérodotova popisu antického perského systému jízdních kurýrů, jako by přesně vystihovalo práci pošťáka projíždějícího zdevastovanou krajinou.

Když Thorn v kalifornské Santa Rose poštovní vůz spatřil, byl u vytržení. „Bylo to, jako bych já viděl něco, co ten pošťák vůbec neregistroval,“ sdělil serveru listu San Francisco Chronicle kameraman. Muž za volantem pomalu a systematicky objížděl spálené domy a nejméně u půl tuctu schránek se zastavil a hodil do nich dopisy.

Nešlo však o lacinou reklamu nebo nepružnost poštovní služby, která dodává lidem psaní někam, kam se pravděpodobně jen tak nevrátí. „Několik zákazníků nás požádalo, zda bychom mohli doručit jejich poštu na původní adresu, pokud schránky ještě stojí,“ uvedla manažerka místní poštovní pobočky Noemi Lunaová s tím, že lidé se plánují na místo co nevidět vrátit a zkusit posbírat těch pár věcí, co zbylo. Vyzvednout si dopisy na pobočce by pro ně bylo obtížnější.

„Myslím, že to video je nejlepším důkazem dlouhodobého vztahu mezi našimi doručovateli a našimi zákazníky založeného na důvěře,“ dodala ještě Noemi Lunaová na adresu doručovatele, který svou povinnost splnil s rouškou přes obličej uprostřed spáleniště.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám