Hlavní obsah

V Austrálii spatřili kolosálního klokana. Muž ho vyrušil při koupeli

Novinky, mšv

Narazit v australské přírodě na klokana není nic neobvyklého. Jakkoli mohou tato zvířata působit roztomile, není radno se dostat do jejich bezprostřední blízkosti. Na jednoho skutečně gigantického zástupce narazil v týdnu Jackson Vincent, když byl se svým psem na procházce. Vysoký a svalnatý klokan se koupal v potoce a netvářil se příliš přátelsky, uvedl Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Vincent, který tvrdí, že je v přítomnosti zvířat obvykle klidný a sebevědomý, byl velikostí klokana skutečně zaskočen a cítil se ohrožen. Na klokanovi ho totiž kromě výšky zaujaly i velké vyrýsované svaly, které byly vidět, když zvíře stálo v potoce jen do půli těla. „Chodíval jsem kolem toho potoka od doby, co jsem byl malý, a téměř vždy se tam potloukali nějací klokani,“ cituje Vincenta Telegraph.

„Ten den jsem šel na procházku se psem a spatřil jsem klokana, jak stojí ve vodě. Byl rozhodně jeden z největších, jaké jsem kdy viděl,“ dodal muž. Šel k němu tedy blíž, aby si ho vyfotil. Klokan si to pomalu namířil přímo proti němu a Vincent tvrdí, že měl v tu chvíli skutečně strach, proto začal ustupovat.

Ačkoli se klokani lidí většinou bojí, jsou zároveň nepředvídatelní a ve vzácných případech mohou člověka skutečně napadnout, píše Telegraph. Když už tento velký vačnatec zaútočí, většinou se zapře za ocas a svého protivníka odkopne.

Vincent spatřil klokana nedaleko bydliště své babičky v městečku Margaret River. Více než o sebe se ale prý bál, že vačnatec zaútočí na jeho psa. „Měl vážně velké tělo a rozhodně byl vyšší než já,“ upřesňuje Australan. Fotografie, které posléze umístil na sociální sítě, se staly virálními a vysloužily si velkou pozornost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám