Hlavní obsah

Z trosek po zemětřesení v Mexiku zachraňují i zvířata. Pes byl v sutinách šest dní

Záchranáři v Mexiku po zemětřesení o síle 7,1 stupně Richterovy škály, k němuž došlo minulý týden v úterý, stále pátrají po přeživších. Mezi zachráněnými nejsou pouze lidé, ale i zvířata, která mezi troskami zbořených budov uvízla. Nedělní záběry z hlavního města Mexico City, na nichž záchranáři ze sutin vytahují psa, poskytla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Po šesti dnech vytáhli záchranáři z trosek po zemětřesení v Mexiku živého psaVideo: Reuters

 
Článek

Mexickým záchranářům vypomáhají i odborníci z Japonska. Těm se během neděle podařilo z trosek vymanit psa, který ve zřícené budově přežil celých šest dní.

Zvíře následně vyšetřili zdravotníci z Červeného kříže. Podle nejnovějších zpráv je v dobrém zdravotním stavu a záchranáři doufají, že se brzy shledá se svým majitelem.

Osvobození bylo pro záchranáře zábleskem naděje. Ti se nyní v hlavním městě soustředí na deset míst, kde by mohli nalézt další přeživší. Velkou měrou pomáhají i dobrovolníci.

„Nemůžu sedět doma a dívat se, jak moji spoluobčané trpí. Dobrovolně jsem se nabídla, abych pomohla těm, kteří to zrovna potřebují,” řekla jedna z dobrovolnic Jessica Mendozová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám