Hlavní obsah

Největší gameboy na světě vyrobil student z Belgie

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Legendární přenosné herní zařízení se rozhodl vyrobit student Ilhan Ünal z Bruselu. Nespokojil se s obyčejnou replikou konzole, ale vyrobil rovnou největší gameboy na světě, čímž poněkud popřel její přízvisko kapesní. Konzole je plně funkční a lze si na ní zahrát jakoukoliv hru určenou pro tento systém.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Největší Gameboy na světě měří na výšku 101 a na šířku 62 cmVideo: Reuters

 
Článek

Zařízení, které má na výšku 101 centimetrů a na šířku 62 centimetrů, se nyní zapsalo do hráčské edice Guinnessovy knihy rekordů pro rok 2018. Student na svém projektu pracoval kolem pěti týdnů.

„Týden mi zabral návrh a měsíc pak práce v dílně na laserové tiskárně,“ sdělil na stránkách Guinnessovy knihy šťastný mladík, který kromě studia pracuje jako softwarový vývojář. Konstrukcí monstrózního stroje prý vzdal hold lásce svého dětství.

„Gameboy byl nedílnou součástí dětství mnoha lidí včetně mě. Jako dítě jsem byl gameboyem doslova posedlý,“ řekl Ilhan. „Chtěl jsem vytvořit něco, co by vyčarovalo tomu malému Ilhanovi z minulosti na tváři úsměv a doufám, že to pobaví všechny, co jsou stále v srdci velkými dětmi,“ dodal.

Gameboy je plně funkční, hry se na něj nahrávají stejně jako na každou jinou konzoli pomocí malé cartridge. Jenže zatímco gameboy dokážete pohodlně ovládat dvěma palci, u Ilhanova stroje se možná pořádně zapotíte. Ke stlačení tlačítek je totiž zapotřebí celé dlaně. Už teď je ale zařízení neskutečně populární a o hraní na Gameboyi XXL, jak Ilhan svůj stroj nazval, mají zájem spousty lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám