Hlavní obsah

Takhle roste panda. O sourozence přišla

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ošetřovatelé v soukromé zoologické zahradě ZooParc de Beauval, nacházející se u francouzského městečka Saint-Agnan, měli minulý měsíc plné ruce práce s mládětem, které se 4. srpna narodilo pandě Chuan Chuan. Vývoj maličké pandy zachytili na videu, které nyní zveřejnila agentura AP.

BEZ KOMENTÁŘE: Podívejte se na prvních 30 dnů života mláděte pandyVideo: Beauval Zoo

 
Článek

Porod před měsícem byl více než dramatický. Pandy obvykle rodí pouze jedno mládě, samice Chuan Chuan však čekala dvojčata. Do Francie přicestovali i dva čínští specialisté, aby s celým náročným procesem pomohli.

První mládě se narodilo bez problémů, bylo však příliš slabé a do dvou hodin uhynulo. Druhé mládě se narodilo 14 minut poté a ošetřovatelé ho pro jistotu umístili do inkubátoru.

Během prvního týdne bylo mládě krmeno ošetřovateli pandím mlékem, které s sebou přivezli čínští specialisté. U mláděte se neprojevily žádné zdravotní problémy, Chuan Chuan ho přijala a začala krmit sama. Jedinou věcí, která ošetřovatelům trochu ztěžuje práci, je fakt, že Chuan Chuan se projevuje jako příliš ochranitelská matka.

Chuan Chuan (v překladu „Radost“) byla společně se samcem Jüan C’ (v překladu „Cvalík“) Čínou zapůjčena do francouzské zoo v roce 2012 na deset let. Pandí mládě zatím nemá oficiální jméno, o to se postará až čínská strana, ošetřovatelé mu zatím říkají Mini Jüan C’.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám