Hlavní obsah

Žena se ztratila v lese, měsíc přežívala díky bobulím a houbám

Pětadvacetiletá Američanka, která se před měsícem ztratila uprostřed hustého lesa u Midlandu v americkém státě Alabama, byla minulou sobotu nalezena. Bez obuvi a přístřeší přežila díky nalezeným houbám a bobulím, zhubla ale více než 20 kilogramů. Kromě lehkých škrábanců a štípanců od hmyzu vyvázla podle deníku Daily Mail bez větších zdravotních následků.

Foto: Profimedia.cz

Les v americkém státě Alabama. Když oblast neznáte, je snadné se ztratit. Ilustrační foto

Článek

Studentka Lisa Therisová byla nezvěstná od 23. července. V sobotu ji kolem druhé hodiny odpoledne zahlédla jedna z řidiček u silnice. Ihned zastavila, pomohla jí a přivolala policii.

V době pátrání po mladé dívce policie zjistila, že Therisová se před zmizením spolu se dvěma muži vloupala do lovecké chaty. Dívka údajně netušila, co měli muži za lubem a součástí krádeže být nechtěla.

Manley Davis s Randallem Oswaldem ukradli majetek v hodnotě téměř 900 tisíc korun. Oba byli zatčeni a obviněni z krádeže.

"Therisová tuto oblast neznala, pravděpodobně utekla a v noci se v lese ztratila," řekl alabamskému zpravodaji WFSA šerif Raymond Rodgers.

Měla silnou vůli přežít

Policii řekla, že jedla pouze bobulovité ovoce a houby a pila vodu z potoka a kaluží. Prý se snažila z lesa vymotat, ale deprimovaná z nedostatku jídla a vody nemohla nalézt cestu ven.

"Nepokládali jsme jí zbytečné otázky. Chtěli jsme se hlavně ujistit, že je v pořádku a bezpečně ji převézt do nemocnice. Vyslýchat ji budeme později," řekl Rodgers.

Dívka se v pondělí vrátila zpět domů do města Louisville, kde se nyní zotavuje. "Je vyčerpaná a má bolesti. Zanedlouho bude ale zase v pořádku," řekla její sestra Elizabeth.

"Nalezení Therisové je úleva pro celé naše oddělení. Jsme šťastní, že je naživu. Přežila díky silné vůli," uzavřel policista Chad Faulkner.

Reklama

Výběr článků

Načítám