Hlavní obsah

Pohřbil svého syna. Ahoj tati, volal mu pak domnělý nebožtík

Novinky, Barbora Sirová

Na začátku května bylo v Kalifornii nalezeno tělo, které místní vyšetřovatelé identifikovali jako Franka M. Kerrigana (56), muže bez domova trpícího duševní poruchou. Jeho otec a rodina syna oplakali a tělo pochovali. Po několika dnech ale měl otec telefonní hovor, během nějž zjistil, že vystrojil pohřeb úplně cizímu člověku.

Foto: Profimedia.cz

Frank M. Kerrigan na snímku

Článek

Tělo muže nalezli začátkem tohoto měsíce ve městě Fountain Valley na jihu Kalifornie ve Spojených státech. Kancelář místního koronera posléze Franka J. Kerrigana (82) informovala, že tělo na základě otisků prstů identifikovala jako jeho syna, Franka M. Kerrigana, který dlouhodobě žije na ulici a trpí duševní poruchou.

„Když vám někdo řekne, že je váš syn mrtev a mají i otisky prstů, věříte jim,“ řekl Kerrigan starší. Tělo poprvé spatřil až v pohřebním ústavu. Byl přesvědčen, že se dívá na svého syna. Zřejmě ho delší dobu neviděl, a proto, jak sám řekl, neměl konkrétní představu, jak vypadá.

Foto: Profimedia.cz

Frank M. Kerrigan na snímku.

Pohřeb za půl miliónu

Truchlící rodina nebožtíkovi vystrojila pohřeb v přepočtu za půl miliónu korun. „Mysleli jsme, že pohřbíváme našeho bratra,“ vypověděla sestra Franka M. Kerrigana, Carole Maiklová. Po tom, co se o smrti bratra dozvěděla, šla se podívat i na místo, kde bylo tělo nalezeno.

„Bylo to pro mě dost těžké, být přímo tam, kde se to stalo,“ přiznala. „Byla tam krev a nějaké špinavé deky,“ popsala děsivé místo, kam přišla za svého bratra položit květiny a zapálit svíčku.

Po 11 dnech zazvonil Frankovi J. Kerriganovi telefon. Když jej otec domnělého zemřelého zvedl, ozvala se z něj slova, která mu vyrazila dech. Volal rodinný přítel Bill Shinker: „Tvůj syn žije,“ řekl. Po chvíli mu jej předal k telefonu. „‘Ahoj tati,’ řekl mi,“ vypověděl Kerrigan.

Případ půjde k soudu

Po tom, co se místní úřady dozvěděly, že Frank M. Kerrigan žije, prověřily otisky prstů a potvrdily, že patří někomu jinému. Rodina Kerriganových má v plánu kancelář místního koronera zažalovat. Vyšetřovatele podezírají z nedostatečného ohledání těla z toho důvodu, že šlo o bezdomovce. Informaci potvrdil právník rodiny.

Podle něj nemohla identifikace proběhnout na základě otisků prstů a domnívá se, že koroner určil Kerriganovu totožnost podle jeho starší fotografie, kterou měl na řidičském průkazu.

Podle Maiklové se její duševně nemocný bratr hodlá vrátit k životu na ulici a nechápe, jak těžce tato událost rodinu zasáhla. „Našli ho mrtvého někde na chodníku a my ho pohřbili... tyhle pocity nejde jen tak zapomenout.“

Reklama

Výběr článků

Načítám