Hlavní obsah

Šokující záběry upozorňují na nebezpečí pádu dětí pod soupravu metra

Novinky, Barbora Sirová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sydney

Kampaň, která má zvýšit povědomí o nebezpečí hrozící dětem v metru, probíhá v australském Sydney. Ač si to mnozí neuvědomují, pro děti je nebezpečný nástup do soupravy metra, kdy mohou spadnout do kolejiště mezerou mezi soupravou metra a nástupištěm.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Šokující záběry dětí, které propadly mezerou mezi vlakem a nástupištěmVideo: Reuters

 
Článek

Za poslední dva roky bylo v Novém Jižním Walesu (NJW), jehož je Sydney hlavním městem, zaznamenáno přes 200 podobných případů, kdy dětem v metru hrozilo smrtelné nebezpečí.

Podle organizace Doprava pro NJW sice žádné z dětí pádem pod soupravu nezemřelo, ale mnohé z nich byly zraněny. Přibývající počet dětských nehod přiměl ministra dopravy a infrastruktury NJW Andrewa Constance k zahájení vládní kampaně, která má na nebezpečí hrozící dětem v metru upozornit.

Nikam nespěchat

Pozornost rodičů a všech, kteří děti do metra doprovázejí, mají vzbudit záznamy bezpečnostních kamer ze stanic metra Cornulla a Epping v NJW, které ukazují šokující dětské pády pod soupravu metra.

Zhlédnutí klipů má podle ministra Constance doprovod dětí přimět, aby při nástupu do soupravy dával na své svěřence dobrý pozor a nikam zbytečně nespěchal, zvláště když se nachází v rušných stanicích.

Reklama

Výběr článků

Načítám