Hlavní obsah

Bistro michelinského kuchaře čelí astronomické pokutě

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manhattanské bistro známého francouzského šéfkuchaře Daniela Bouluda, který má restaurace po celém světě, dostalo obří pokutu. Podnik db Bistro Moderne dostal pokutu 1,3 miliónu dolarů (32 miliónů korun) za to, že naservíroval jednomu ze svých hostů v jídle kus železného kartáče. Ten jej spolknul a způsobil si tak vážné zdravotní potíže.

Foto: Profimedia.cz

Daniel Boulud předvádí ve svém newyorském bistru speciální burger.

Článek

Francouzské kuchařské eso Daniel Boulud má své podniky a restaurace mimo New York i v Bostonu, Las Vegas, Miami, Torontu, Montrealu, Londýně či Singapuru. Chyba newyorského bistra z března 2015 však může kuchaře, který provozuje mimo jiné i restauraci Daniel se dvěma michelinskými hvězdami, přijít pořádně draho. O kauze informoval britský list The Guardian.

Host newyorského db Bistro Moderne Barry Brett totiž kromě svého kohouta na víně pozřel i kus drátu a posléze musel podstoupit naléhavou operaci.

Foto: Profimedia.cz

Obří pokuta pro bistro nadělala Bouludovi mnoho vrásek.

Brett navštívil v březnu loňského roku bistro se svou manželkou. Krátce poté, co začal svého kohouta jíst, cítil, že se mu něco zaseklo v krku. Podle soudních dokumentů musel neprodleně opustit restauraci. Jeho právníci tvrdí, že mu drát způsobil infekci, která mohla být potenciálně i smrtelná.

Odškodné má dostat i žena poškozeného

Chirurg uvedl, že muž pozřel kus drátu dlouhý 2,5 centimetru, který měl pocházet z levného kartáče na gril. Soud minulý týden rozhodl o tom, že restaurace jednala nedbale, a přiřkl muži odškodné ve výši 300 tisíc dolarů (7,3 miliónu korun), a restaurace k tomu dostala navíc pokutu ve výši jednoho miliónu dolarů (24,5 miliónu korun). Dalších 11 tisíc dolarů (269 tisíc korun) pak má dostat mužova manželka, která o něj musela v době pracovní neschopnosti pečovat.

Zaměstnanci restaurace, která své brány otevřela v roce 2001 a je známá převážně svými gurmánskými hamburgery, odmítli záležitost komentovat. Jeden z právníků podniku však řekl deníku New York Post, že se restaurace plánuje odvolat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám