Hlavní obsah

V italské loterii vyhrál sázející 4,4 miliardy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V italské loterii Superenalotto ve čtvrtek padla astronomická výhra. Zatím neznámý sázející trefil správná čísla a patří mu jackpot ve výši 163,5 miliónu eur, což je v přepočtu 4,4 miliardy korun. Uvedla to v pátek agentura AFP s odvoláním na italská média.

Foto: Profimedia.cz

Hra Superenalotto. Ilustrační foto

Článek

Jde o jednu z největších výher v evropských loteriích, podle dostupných údajů vyhrál nejvíce (190 miliónů eur) v Evropě jeden člověk v roce 2012 ve Francii v loterii EuroMillions.

„Doufám, že vítězný tiket koupil někdo, kdo to opravdu potřebuje, že ten člověk bude myslet také na nás," řekl italskému tisku Domenico Lo Bianco, majitel obchůdku ve městě Vibo Valentia v jihoitalské Kalábrii. Právě tam si šťastný výherce tiket za tři eura (asi 81 korun) koupil.

Výhra 163 538 706 eur je podle italského tisku druhou nejvyšší v historii loterie Superenalotto. Nejvíce – 178 miliónů eur (asi 4,8 miliardy eur) – vyhrál někdo v říjnu 2010.

V České republice je rekordní výhrou 2,466 miliardy korun, které vyhrál loni sázející z Pardubického kraje ve hře Eurojackpot. V české hře Sportka pak vyhráli nejvíce manželé z Chrudimska, kteří v roce 2013 získali 400 miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám