Hlavní obsah

Nejdražší brambůrky na světě: Pět chipsů vyjde na 1400 korun

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve švédském mikropivovaru St. Erik’s nebyli spokojeni s kvalitou brambůrků dostupných na trhu, a tak si jako dokonalý doplněk pro své prý prvotřídní pivo vytvořili vlastní chipsy. Pět plátků uložených v elegantní krabičce vyjde na 499 švédských korun, což je asi 1400 těch českých. Zdá se vám to moc? Limitovaná edice 100 kusů se velmi rychle vyprodala.

Foto: St. Eriks

V krabici byl i certifikát autenticity.

Článek

„St. Erik’s je jedním z předních švédských mikropivovarů, jsme tu pyšní na řemeslnou dovednost, se kterou děláme naše pivo. Zároveň nám ale k tomu pivu chyběl snack, který by měl stejný status,“ uvedl v prohlášení firmy brand manager Marcus Friari. „Prvotřídní pivo si zaslouží prvotřídní snack, a proto jsme věnovali velké úsilí tomu, abychom vytvořili nejexkluzivnější bramborové chipsy na světě,“ dodal.

Pivovar tak spolu s kuchaři ze švédského národního kulinářského týmu přišel s receptem obsahujícím ty nejlepší ingredience – houby čirůvky, mořské řasy, jejichž chuť připomíná lanýže, nebo kopr ze švédského poloostrova Bjäre. Brambory pak rostly u obce Ammarnäs na svahu tak prudkém, že musejí být sbírány ručně.

Foto: St. Eriks

Jeden chips vychází na 280 korun.

Všechny chipsy byly samozřejmě připraveny ručně a chuť jednotlivých ingrediencí je v nich podle kuchařů perfektně vybalancovaná. Ideálně pasují k pivu India Pale Ale od St. Erik’s, ale vychutnat si je prý lze i samotné.

Cena piva v St. Erik´s přitom nijak nevybočuje z běžných zvyklostí na švédském trhu, kde je možné pivo koupit od 19 švédských korun (asi 54 korun).

Do prodeje se minulý týden dostalo 100 kusů chipsů, které se velmi rychle vyprodaly. Zatím se neví, zda se chystá další várka, jisté však je, že pivovar, o kterém donedávna mimo Švédsko věděli jen ti největší pivní nadšenci, si tímto kouskem zajistil masivní propagaci, protože o exkluzivních chipsech se píše na celém světě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám