Hlavní obsah

Lovec zastřelil pumu, která měla na čele zuby a tesáky

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neobvyklým případem se zabývají odborníci v americkém státě Idaho. Jeden tamní lovec tam totiž zastřelil pumu, která měla na čele vyrostlé zuby a tesáky.

Foto: Idaho Department of Fish and Game

Puma měla na čele zuby a tesáky

Článek

Nejmenovaný lovec legálně zastřelil pumu pár hodin poté, co napadla psa poblíž města Weston, uvedl web listu Idaho State Journal. Tělo pak zkontroloval hajný, jak nařizuje zákon, a našel na čele zvířete druhý chrup.

Podle odborníků není jisté, co deformaci způsobilo. „Jsme tu z toho na rozpacích. Je to bizarní situace,“ uvedl biolog Zach Lockyer.

Je možné, že se jedná o pozůstatky dvojčete, které uhynulo v děloze, kde ho zastřelená puma absorbovala. Další variantou je vzácný nádor, jenž může obsahovat vlasy, zuby nebo kosti. Tento druh nádoru je vzácný u lidí i zvířat, byl však zaznamenán u psů nebo u koní.

Lovec si chce prý nechat zvíře vycpat, biologové ale doufají, že se jim ho podaří přesvědčit, aby jim tělo předal, aby ho mohli podrobněji prozkoumat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám