Hlavní obsah

Muž dokončil po 68 letech univerzitu

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S vyznamenáním promoval tuto sobotu na Xavier University Američan Walter Bunker. Normálně by tato zpráva prošla bez povšimnutí, ale Bunkerovi je 90 let a školu dokončil 68 let poté, co na ní začal studovat.

Devadesátiletý válečný veterán po 68 letech dokončil univerzituVideo: Xavier University, Novinky/Reuters

 
Článek

Bunker je veteránem druhé světové války, kdy létal s bombardérem. Školu začal studovat v roce 1946, ale ze zdravotních důvodů ji brzy opustil.

O rok později se oženil a se svou manželkou měl úctyhodných deset dětí. Všechny vystudovaly univerzitu, což přimělo Bunkera k tomu, aby i on sám pohnul se svým vzděláním. A po letech se mu to konečně podařilo.

Na svou promoci původně nechtěl jít, ale nakonec se nechal přesvědčit, a to i přesto, že bojuje s rakovinou plic a podstoupil už třináctkrát ozařování. Na pódium ho doprovodil veterán z Iráku Ryan Huffer.

„Je to můj sen mít titul z této školy. Je mojí nejoblíbenější. Chodil jsem třeba na Notre Dame, ale Xavier University byla nejlepší,“ citovala Bunkera agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám