Hlavní obsah

V Sydney se narodila vzácná dvojčata s jedním tělem a dvěma tvářemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sydney

Velmi vzácný typ siamských dvojčat se narodil australskému manželskému páru. Jejich holčičky mají dva obličeje a dva mozky, ale jen jednu hlavičku a tělo, napsala v úterý agentura AFP.

BEZ KOMENTÁŘE: V Sydney se narodila dvojčata s jedním tělem a dvěma tvářemi

 
Článek

Pár ze Sydney Renee Youngová a Simon Howie se dozvěděli v 19. týdnu těhotenství na ultrazvuku, že očekávané děti mají vzácnou poruchu nazývanou diprosopus. „I když mají jen jedno tělo, říkáme jim naše dvojčata,“ sdělil Howie novinářům. „Pro nás jsou to naše holčičky a my je milujeme,“ dodal.

Už v únoru rodiče dvojčat uvedli, že o potratu i přes varování a naléhání lékařů vůbec neuvažovali. „Bude to stejné jako dítě s autismem nebo Downovým syndromem. Nevěřím v potrat, pokud je dítě zdravé, správně roste a všechno jde podle plánu,“ řekl tehdy Simon Howie.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Dvojčata se narodila minulý čtvrtek císařským řezem asi šest týdnů před termínem. Dostala jména Hope a Faith (naděje a víra). Zatím jsou na jednotce intenzivní péče v dětské nemocnici v Sydney, kde ohromují lékaře svými pokroky. „Skvěle samy dýchají a krmí se,“ řekl Howie a dodal, že v neděli si užily úplně první koupel. „Jsou to malé australské bojovnice.“

Šance na přežití není velká

Tento druh dvojčat je nesmírně vzácný, v minulosti se vyskytl jen v 35 případech. Zatím není možné odhadnout, jak se bude situace dále vyvíjet.

„Nevíme, jak dlouho budou v nemocnici,“ řekl Howie, který má s Youngovou sedm dalších dětí. „My jenom toužíme vzít si je domů, zdravé a šťastné, aby byla naše rodina ještě o trochu větší a zase o něco chaotičtější,“ dodal.

Podle odborníků se většina dětí s touto poruchou rodí mrtvá a případy přežití déle než několik minut či hodin po narození jsou ojedinělé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám