Hlavní obsah

Mladíkova pohotová reakce zachránila dítě před zraněním

Novinky, vps

Devatenáctiletý Chris Strickland se stal během okamžiku z běžného zaměstnance hrdinou. V hobby marketu, v němž pracuje, totiž zachránil dítě, které vypadlo ze sedátka v nákupním košíku. Chytil ho ve vzduchu těsně před tím, než by narazilo hlavou na betonovou podlahu.

BEZ KOMENTÁŘE: Zaměstnanec obchodu chytil padající dítě

 
Článek

Strickland začal pracovat v pobočce řetězce Home Depot v aljašském Anchorage před třemi měsíci. Pomáhá tam zákazníkům přepravit zboží do jejich vozidel. Minulý týden čekal u pokladen na jednoho zákazníka, když si všiml nepřipoutaného batolete, jak balancuje na kraji nákupního vozíku.

„Říkal jsem si, že ho budu sledovat pro případ, že by se něco stalo,“ řekl Strickland ve středu serveru Anchorage Daily News.

Opakovaně poděkoval

Jeho tušení se potvrdilo. Batole z vozíku vypadlo, mladík byl ale připraven a pohotově se vrhnul vstříc padajícímu dítěti, které místo na tvrdou podlahu dopadlo do jeho náručí. Poté ho předal otci, jenž byl zaneprázdněn u pokladny a nevěnoval se okolnímu dění. Zachránci své ratolesti několikrát poděkoval a odešel pryč.

Tím by asi vše skončilo, video z bezpečnostní kamery ale někdo nahrál na internet a Strickland se najednou začal objevovat v titulcích zpravodajských serverů jako hrdina. Poskytl mnoho rozhovorů, nezdá se však, že by to s ním zamávalo, byl totiž plný skromnosti. Z celého toho poprasku je prý nejlepší to, že jeho rodiče na něj můžou být pyšní.

BEZ KOMENTÁŘE: Člen letištní ostrahy zachytil padající dítěVideo: LiveLeak.com

Podobný případ se odehrál v listopadu na letišti v polských Katowicích. Člen ostrahy tam tehdy ve vzduchu zachytil dítě, které spadlo z asi metr vysokého pultu. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám