Hlavní obsah

Na webu FBI je hitem zpráva o mimozemšťanech v Roswellu

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Albuquerque

Jednostránkové memorandum z roku 1950 o výskytu létajících talířů v Novém Mexiku se stalo jednoznačně nejvyhledávanějším dokumentem na stránkách amerického Federálního úřadu pro vyšetřování. Roswellská záhada stará více než 60 let zajímala od spuštění serveru v roce 2011 téměř milión uživatelů, informoval server currentargus.com.

BEZ KOMENTÁŘE: Záběry z údajné pitvy mimozemšťana z Roswellu. Video se ukázalo jako podvrh

 
Článek

Memorandum, které zaslal agent Guy Hottel tehdejšímu šéfovi FBI J. Edgarovi Hooverovi, pochází z 22. března 1950. Informuje v něm o nálezu tří létajících talířů v Novém Mexiku. Zpráva se poprvé dostala na veřejnost koncem 70. let minulého století a před dvěma lety byla zahrnuta i do nově spuštěné elektronické databáze s názvem Trezor.

Část textu je černě zabarvena, i přesto však poskytuje několik bizarních detailů. „V každém z talířů byly tři postavy připomínající lidské bytosti, měřily však jen asi 90 centimetrů. Na sobě měly kovové šaty velmi jemné textury,“ uvádí se v materiálu. „Všechna těla byla zabandážována způsobem připomínajícím černé oděvy rychlostních letců a testovacích pilotů."

Roswellská událost zůstává stále zahalena tajemstvím. V červenci 1947 byly na farmě v Novém Mexiku nalezeny trosky neidentifikovatelného létajícího objektu, později ale úřady vydaly prohlášení, že šlo o meteorologický balón. V šedesátých letech 20. století se objevila nahrávka, která údajně zachycuje pitvu mimozemšťana z Roswellu. S velkou pravděpodobností se ale jedná o padělek.

„Pár let po roswellském incidentu nařídil ředitel Hoover svým agentům, na žádost letectva, aby prověřili veškeré výskyty UFO v oblasti. To skončilo v červenci 1950, čtyři měsíce po Hottelově memorandu,“ uvedli minulý týden zástupci FBI.

Reklama

Výběr článků

Načítám