Hlavní obsah

Nejhůře zahraná filmová smrt je opravdovým klenotem stříbrného plátna

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejhůře zahraná filmová smrt se objevuje v různých žebříčcích a anketách velmi často. Aktuálně nejpopulárnější je scénka z tureckého akčního filmu Karatezi Kiz (Karate Girl). Hlavní hrdinka v něm zastřelí padoucha, který svoji smrt prožívá opravdu velmi „intenzivně.“

BEZ KOMENTÁŘE: Nejhůře zahraná smrt v původní verzi

 
Článek

Film Karateci Kiz z roku 1974 vypráví příběh mladé ženy jménem Zeynep. Ta ztratila po nehodě ve svém dětství schopnost mluvit. Jednoho dne se do jejího domu, kde žila se svým otcem, vloupala skupina uprchlíků z vězení a zabila jejího otce. Šok z této události byl tak veliký, že Zeynep získala zpět svůj hlas a začala okamžitě plánovat pomstu.

BEZ KOMENTÁŘE: Nejhůře zahraná smrt ve filmu s přidaným křikem

Spřátelila se s policistou Muratem, který ji naučil zacházet se střelnými zbraněmi a zasvětil ji do japonského bojového umění karate. V její cestě za odplatou ji nezastavil ani muž, který je hlavním představitelem scénky s nejhorší filmovou smrtí. Jeho více než minutové umírání patří mezi vrcholné momenty filmu, protkaného různými hereckými klišé a špatnými triky.

Prvotně se na serveru YouTube objevila verze, ve které padouch vydává při své smrti obrovský řev. Ten byl do scény přidán až dodatečně, v původní verzi nevydal muž po postřelení ani hlásku. Kvalitě to ale na filmu nepřidalo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám