Hlavní obsah

Londýnské řeznictví nabízelo "lidské" maso

– Londýn
Novinky, Vojtěch Pospíšil

Jako v hororu se museli cítit návštěvníci slavného londýnského tržiště Smithfield. O víkendu tam jeden z obchodů prodával různé části lidského těla. Brzy se ale ukázalo, že se jedná pouze o velmi povedenou reklamu na počítačovou hru Resident Evil.

BEZ KOMENTÁŘE: Na tržišti prodávali v rámci reklamy lidské maso

 
Článek

Autoři reklamní kampaně se opravdu snažili. Obchod se jménem Wesker & syn totiž měl i vlastní internetové stránky, které detailně popisovaly jeho historii. Londýnské muzeum patologie v nemocnici Svatého Bartoloměje dokonce hostilo debatu na téma kanibalismu, jak informoval deník Daily Mail.

V řeznictví bylo možné zakoupit lidskou ruku nebo nohu za 6 liber (asi 190 korun) nebo stehenní steak za tři libry (95 korun). Všechny produkty vypadaly realisticky, ale ve skutečnosti byly vytvořeny ze zvířecího masa.

Obchod byl otevřený pouze dva dny, ale i tak sklidila kampaň velký úspěch mezi počítačovými hráči a také mezi hororovými fanoušky. Veškeré tržby z prodeje falešného lidského masa putovaly na účet britské charity, která podporuje jedince s amputovanými končetinami.

Reklama

Výběr článků

Načítám