Hlavní obsah

Kung-fu kůzle skáče jako divé a trápí své druhy

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Houlton

Když se Američanka Kathryn Harnishová před devíti lety stěhovala z Chicaga na malou farmu v Houltonu ve státě Maine, nepochybně netušila, jaké úspěchy bude sklízet. Její chov nigerijských trpasličích koz nyní sledují tisíce lidí. Může za to poděkovat pětitýdennímu kůzleti jménem Buttermilk Sky (Podmáslové nebe), které svou hyperaktivitou učarovalo během týdne téměř dvěma miliónům lidí.

BEZ KOMENTÁŘE: Hyperaktivní kůzle se ani na chvilku nezastaví

 
Článek

Velmi veselé video z malé mléčné farmy mělo původně pobavit pouze úzkou skupinu přátel Harnishové a jejího manžela Roba Lawlesse. Buttermilk Sky si ovšem jako hlavní hrdina klipu získala sympatie lidí po celém světě. A navíc zazářila i v televizní show „Today“, kterou vysílá americká televize NBC.

„Opravdu tomu nemůžu uvěřit. Byla jsem z toho v šoku. Kolega z Ohia mě kontaktoval, že mé chovné kozy jsou na sociálních sítích. Ignorovala jsem to, dokud se neozval další kolega z Texasu. Teprve tak jsem zjistila, jak se ten klip rozšířil,“ uvedla tuto středu pro regionální zpravodajský server Bangor Daily News Harnishová.

Pětitýdenní kůzle na videu skáče jako divé a nic mu nestojí v cestě, ani jeho podstatně klidnější druzi. Podle Harnishové to ovšem není u těchto trpasličích koz neobvyklé chování. Jenže Buttermilk Sky je tak kouzelné kůzle, a to i ve chvíli, kdy svou hyperaktivitou opakovaně srazilo k zemi jiné kozy, že to manželům přišlo vtipné a hodné sdílení s ostatními.

Hopsáním pro dobrou věc

Malá koza Buttermilk Sky se tak ale nezasloužila pouze o zábavu. Harnishová totiž svým přátelům přislíbila, že pokud si veselé video získá více než 1000 příznivců, pak s manželem přispějí drobnou částkou neziskové organizaci k záchraně a ošetřování farmářských zvířat, která navíc v této oblasti vzdělává veřejnost.

„Musela jsem přispět vcelku rychle,“ dodala se smíchem Harnishová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám