Hlavní obsah

Z pánských mušlí se nyní ozývá dokonce už i mluvení a zpěv

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Technologie se neustále zlepšují, proto se asi ani nelze divit, že už i pánské mušle umí mluvit. Nové zařízení, které toto umožňuje, má na svědomí společnost z amerického Marylandu, která se zabývá vývojem a výrobou produktů ovlivňujících každodenní život. Jejich novinka aktivovaná pohybovým senzorem se jmenuje „Wizmark“ a hodí se do jakéhokoli typu urinálu.

Mušle na pánských záchodcích v New Yorku na své zákazníky mluví Video: Novinky/Reuters

 
Článek

Poměrně malé zařízení je po aktivaci pohybového senzoru schopné mluvit, zpívat nebo vyzařovat světlo. Vynálezce doktor Richard Deutsch viděl zlatý důl v myšlence, že by upoutal pozornost návštěvníka toalety natolik, aby pak dotyčný při močení necivěl na muže kolem sebe a věnoval se poselství, které mu pisoár předává.

„Lidé jsou bombardování nejrůznějšími reklamami a prosociálními poselstvími, ale málo z nich udrží v hlavě. Náš systém je unikátní v tom, že si každý zapamatuje to, co mu řekl mluvící pisoár,“ vysvětlil Deutsch v rozhovoru pro agenturu Reuters, který se konal toto úterý v newyorské restauraci East Islip.

Mušle mluví už v pěti zemích světa

„Zabudovali jsme do zařízení různé časovače, jakmile zaznamená návštěvníka, nechá mu šest sekund na rozepnutí zipu, a poté přehraje svou 15sekundovou zprávu,“ popsal Deutsch, jak jeho Wizmark funguje.

O tom, že zřejmě opravdu narazil na zlatý důl, svědčí fakt, že se jeho vynález používá už v pěti zemích světa, včetně Ruska, Belgie a USA, kde se objevuje dokonce ve 26 různých státech. Převážně lze jeho zařízení, které například nabádá k umytí rukou, dohledat na veřejných záchodcích, v barech a restauracích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám