Hlavní obsah

Chlapce doma přepadli lupiči, schoval se a zavolal na ně policii

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hollywood

Duchapřítomnost a pohotové jednání pod tlakem je spíše výsadou dospělých. Jedenáctiletý chlapec z Floridy ale předvedl, že jsou toho schopny i děti. Když byl ve čtvrtek navečer sám doma, vloupali se k němu do rodinného domu tři lupiči, přesto pohotově zareagoval a zavolal pomoc. Policie díky němu dopadla lupiče i s jejich kořistí.

Jedenáctiletého chlapce přepadli doma tři lupiči, zavolal na ně policii

 
Článek

„Díval jsem se na televizi. Šel jsem jen do kuchyně, abych si vzal něco k pití, a najednou skrz okno proletělo kladivo,“ uvedl chlapec z Hollywoodu.

Jakmile zjistil, že je někdo v domě, popadl psa jménem Cookie a utíkal se schovat do svého pokoje. Mezitím vystrašeně volal svému otci, který zrovna na chvíli odjel z domova.

Překvapený otec Luis Gutierrez mu poradil, ať okamžitě volá policii. Chlapec ho poslechl a ze své skrýše pod postelí zajištěnou skříňkami vytočil tísňovou linku.

Do deseti minut byl v bezpečí

„Nejdřív jsem si myslel, že jsou uvnitř dva lidé, nakonec tam ale vlastně byli tři. Křičeli na sebe, ale neslyšel jsem, co říkali. Když jsem se bavil s operátorem, musel jsem šeptat, aby mě nechytili,“ popsal posléze chlapec.

„Pospíchal jsem domů, ale připadalo mi, jako bych jel až do Orlanda. Když jsem ale také volal na tísňovou linku, operátorka mě uklidnila, že můj syn je na druhé lince,“ uvedl pro televizi WSVN Gutierrez.

Asi o šest minut později na okno chlapcova pokoje zaklepali policisté, vytáhli ho do bezpečí a odvedli k otci, který v tu chvíli už byl na místě. Chlapci se nic nestalo a zloději, kteří v domě ukradli veškeré šperky a cennosti, vzápětí skončili i se svým lupem v rukou policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám