Hlavní obsah

Obama Sarkozymu: Doufám, že tvoje dcera bude spíš po mámě

Právo, DPA, mcm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cannes

Notnou dávku ironie přimíchal prezident USA Barack Obama do svého blahopřání novopečenému tatínkovi Nicolasi Sarkozymu. Šéf Bílého domu svému protějšku z Elysejského paláce popřál, aby jeho dcera Giulia zdědila vzhled po své matce Carle Bruniové Sarkozyové, ne po něm.

Foto: Kevin Lamarque, Reuters

Americký prezident Barack Obama s hlavou Francie Nicolasem Sarkozym jsou na summitu zemí G20 obklopeni německou kancléřkou Angelou Merkelovou, italským premiérem Silviem Berlusconim a předsedou turecké vlády Recepem Tayypem Erdoganem.

Článek

„Pevně doufám, že Giulia zdědí zevnějšek své matky a ne vzezření svého otce,“ poznamenal usmívající se americký prezident, otec dvou dcer. Oba politici se včera poprvé od narození Sarkozyho dcery Giulie sešli na summitu G20 ve francouzském Cannes.

Francouz, donedávna jen otec tří synů, pak řekl, že Obama mu už vyprávěl, jak fantastické je mít dceru. „Tak jsem ho poslechl a následoval jsem jeho příkladu,“ dodal vesele.

Dávku sebeironie skrývalo možná i Obamovo prohlášení, že „nyní sdílíme největší výzvu a požehnání života, totiž být otci našich dcer“. Na jednání G20, které Sarkozy vedl, se to totiž „výzvami“ jen hemžilo – většinou se ovšem týkaly peněz a ekonomiky.

Vůči Sarkozyho „politické partnerce“, kancléřce Angele Merkelové, si už Obama vtípky odpustil. Vyzvedával jen její „praktický zdravý rozum“ a „vůdcovství“ v časech dluhové krize eurozóny.

Reklama

Výběr článků

Načítám