Hlavní obsah

V Pearl Harboru se v moři zjevil zlověstný obličej

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Honolulu

Japonský útok na základnu Pearl Harbor se Američanům nesmazatelně vryl do paměti. Na místě také vznikl památník USS Arizona Memorial, který tuto tragickou událost druhé světové války neustále připomíná. Koncem září na místě pořídila jedna Australanka fotografii, která připomíná lidský obličej.

Článek

Susan De Vannyová jako obvykle během výletu hodně fotila. Jedna z fotografií, které pořídila, je ale unikátní. V olejové skvrně nad potopenou lodí, jejíž vrak zůstává na dně jako památka mrtvým námořníkům, se totiž objevily kontury jasně připomínající lidský obličej.

„Prohlížela jsem fotoaparát, abych smazala nepotřebné snímky, když jsem spatřila tu skvrnu ve tvaru obličeje,“ řekla De Vannyová, která fotku se slovy ‚podívej se‘ okamžitě ukázala manželovi.

„Panebože, to je obličej,“ zareagoval prý manžel nevěřícně.

Věčná vzpomínka

Při útoku 7. prosince 1941 zemřelo v Pearl Harboru na Havaji 1177 námořníků, většina těl se ale nikdy nenašla. Když se tedy De Vannyová vzpamatovala z šoku, který jí náhodně pořízená fotografie způsobila, usoudila, že by obrys v olejové skvrně zřejmě mohl být zprávou ze záhrobí.

„Obličej vypadal velmi smutně a podle mě byl i mladý. Nevím však, zda má symbolizovat námořníky v době, kdy zahynuli,“ řekla televizi KHON De Vannyová.

„Rozhodně si při pohledu na tuto fotografii pokaždé vybavím Havaj,“ dodala na závěr De Vannyová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám