Hlavní obsah

Zahrádkář si dal do skalky nevybuchlý granát. Myslel si, že je to hezký kámen

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uelzen

Zahradničení může být daleko nebezpečnější činnost, než byste čekali. Stačí, když chybí trocha rozumného úsudku, a nebezpečí se vynoří. Povídat by o tom mohl Němec Ralf Melk, který si před dvěma roky dal do skalky nevybuchlý granát z druhé světové války. Domníval se totiž, že jde o kámen s krásnými ornamenty.

Foto: Profimedia.cz

Nalezený granát mohl podle expertů při neopatrné manipulaci vybuchnout. Ilustrační foto

Článek

Zahrádkář z Uelzenu se odhodlal zavolat na policii až po dvou letech. V televizních zprávách totiž zahlédl reportáž o zbraních z druhé světové války, které byly nalezeny v Uelzenu. V ten moment si penzista uvědomil, že by s pohledným "kamenem" z jeho skalky nemuselo být všechno v pořádku.

V zemích, kterými druhá světová válka prošla, však nejde o nikterak ojedinělý případ. Zbraně a munici z posledního světového válečného konfliktu tam lidé nacházejí relativně často.

V loňském roce zavolali v úplném šoku na tamější nouzovou linku rodiče 16letého chlapce. V jeho věcech totiž při úklidu mezi hromadou komiksů, oblečení a různých hraček našli ležet granát z druhé světové války. Podle všeho ho měl chlapec ve svém pokoji celý rok. Tehdy však chlapec přiznal, že ho našel na pláži ve francouzské Normandii a přivezl si ho jako suvenýr.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám