Hlavní obsah

Opilý jel na pojízdné ledničce, přišel o řidičák

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Noosa

Vynalézavost některých lidí nezná mezí. Bohužel dost často nejde ruku v ruce s rozumem a rozvážností. To je i případ Australana Chrise Petrieho z městečka Noosa. Objednal si přes eBay pojízdný chladící vozík. Ten následně složil dohromady a posilněný alkoholem se vydal do okolí na zkušební testovací jízdu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Mladík řídil v opilosti pojízdný chladící box, přišel za to o řidičský průkazVideo: Reuters

 
Článek

Kutilský úspěch v podobě sestavení motorizovaného chladícího boxu chtěl Chris Petrie se svými přáteli pořádně oslavit. A svým způsobem se to podařilo. Na oslavu asi v životě nezapomene.

Zapíjení probíhalo ve velkém stylu a po několika drincích se rozhodl projet se na vozítku v blízkém okolí.

"Několik drinků vedlo k dalším několika. Než jsme to sestavili, tak bylo docela pozdě. Tak jsme si řekli, že by testovací projížďka neuškodila," uvedl Petrie.

Na deset měsíců ztratil řidičák

Testovací jízdu však přerušili policisté, kteří Petrieho na jeho vozítku zastavili. Nadýchal trojnásobek povoleného limitu a byl neprodleně obviněn z jízdy pod vlivem alkoholu. Navíc policistům vadilo, že s sebou nemá řidičský průkaz.

Soud nakázal Australanovi zaplatit pokutu ve výši devět tisíc korun a navíc mu udělil zákaz řízení na deset měsíců.

Motorizovaný chladící box, v Austrálii též známý jako "esky", je poháněn motorem o kapacitě 50cc a může dosáhnout maximální rychlosti 20km/h. Uveze celkem 48 plechovek piva.

Reklama

Výběr článků

Načítám