Hlavní obsah

Muž se pokusil odoperovat si vlastní kýlu nožíkem na máslo

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Třiašedesátiletý muž z Kalifornie udivil lékaře šíleným pokusem odoperovat si vlastní kýlu obyčejným nožem na máslo. Bez větších rozpaků si nožem zajel do břicha a pokusil se o nemožné. Naštěstí o svém beznadějném pokusu uvědomil svou ženu, která okamžitě zavolala záchrannou službu.

Foto: Profimedia.cz

Bolest z kýly muže znechutila natolik, že se ji sám pokusil odoperovat nožem na máslo. Ilustrační foto

Článek

Nejmenovaný 63letý muž byl zřejmě natolik frustrovaným bolestivou kýlou, že odmítl čekat na chirurgický zákrok v podání lékařů a pustil se do "operace" sám. Jeho žena však naštěstí o všem věděla a hned přivolala lékaře, kteří mu v dalším nebezpečném konání už zabránili.

"Řekla nám, že se její manžel snaží odoperovat si kýlu. Byl z toho prý úplně otrávený. Než přijela záchranná služba, tak jsme mu aspoň odebrali ten nožík," uvedl vedoucí policie v Glendale Tom Lorenz, který na místě v neděli zasahoval.

Muž byl po operaci umístěn na psychiatrickou kliniku, aby neměl choutky si i poté nějak ublížit. Podle lékařů je už pacient ve stabilním stavu, domnívají se ale, že si své zdraví pokusem o amatérskou operaci jen zhoršil.

"Je úplně nemožné, aby si někdo odoperoval vlastní kýlu. Zjevně muselo jít o psychotický stav, ve kterém se do operace pustil," uvedl chirurg Sam Carvajal s tím, že ačkoliv je odoperování kýly pro trénovaného chirurga relativně lehká operace, trvající 20 až 30 minut, pro kýlou postiženého jde o nemožný výkon, i kdyby byl sám sebelepším chirurgem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám