Hlavní obsah

Obézní psi a kočky absolvují hromadnou odtučňovací kúru

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Winchester

Britská veterinární charitativní organizace PDSA z Winchesteru uspořádala pro obézní domácí mazlíčky možnost hubnout s vidinou příjemné odměny majitelům. Právě ti však mohou za dosavadní stav svých zvířat. Dietní kúry se zúčastní šest koček a pět psů, kteří to podle odborníků potřebují nejvíce. Kdo z nich bude v hubnutí nejúspěšnější, získá s páníčkem příjemný prázdninový pobyt.

Foto: Profimedia.cz

Kavalír King Charles španěl Max je natolik silný, že jeho srdci hrozí kolaps. Všechna další zvířata na snímcích jsou stejně jako Max účastníky soutěže v hubnutí.

Článek

Jedenáct finalistů s nadváhou, která u nich dohromady činí rovných 87 kilogramů, se bude podrobovat nejen dietnímu jídelníčku, ale také cvičebnímu plánu od veterináře.

„Domácí zvířata s nadváhou se méně pohybují, nejsou tak ochotná si hrát a častěji trpí řadou vážných zdravotních komplikací a bohužel i dříve umírají. Dobrou zprávou je, že nikdy není pozdě dosáhnout pozitivní změny,“ sdělil a veterinářka organizace Elaine Pendleburyová.

Foto: Profimedia.cz

Sněhobílá kočka Lady by také nějaké to kilo potřebovala shodit.

Foto: Profimedia.cz

Fenka Ellie se pyšní pořádným pozadím.

Domácí zvířata, která mají o 20 a více procent více než je ideální tělesná hmotnost jsou klasifikována jako obézní, zatímco zvířata, která váží o polovinu více než by měla, jsou vnímána již jako extrémně obézní.

„Z praxe víme, že mnozí majitelé se domnívají, že nadváha u jejich zvířete je roztomilá, ale to, co zřejmě nevidí, je nebezpečí, které obezita představuje,“ dodala Pendleburyová.

Foto: Profimedia.cz

Desetikilová kočka Persy s majitelkou Rebeccou Houghamovou.

Foto: Profimedia.cz

Obtloustlý Maddison se netváří zrovna spokojeně, možná již tuší, že nastane dieta.

Reklama

Výběr článků

Načítám