Hlavní obsah

Martin Dejdar zabodoval v Moskvě: Za 45 minut vydělal dva a půl miliónu korun

Novinky, Gabriela Wolfová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Herec Martin Dejdar zabodoval v Moskvě. Se svým hokejovým týmem HC Olymp získali během charitativního hokejového utkání proti ruským hvězdám pro postižené děti dva a půl miliónu korun.

Článek

"Není důležité vyhrát, ale přežít," smál se před utkáním jeden z členů týmu HC Olymp, bývalý premiér Mirek Topolánek. Obavy byly na místě.

Mezi ruskými hvězdami, proti kterým Češi z HC Olymp sehráli charitativní utkání, měla být taková zvučná hokejová jména jako Krutov, Fetisov, Makarov nebo Myshkin.

Ti ale nakonec do zápasu nenastoupili. "Bylo nám řečeno, že jsou bohužel mimo Moskvu. Pak jsem se ale dozvěděli, že Krutov už má asi 130 kilogramů, tak možná radši nasadili pohyblivější hráče," smál se Martin Dejdar, kapitán a zakladatel týmu HC Olymp.

Topolánek před odletem pracoval na fyzičce a s týmem se připravoval na třech tréninzích. Nastoupit za ně měl už před lety, ale tehdy mu to zakázala domovská ODS.

"Bylo to utkání v roce 2008 k příležitosti slavnostního otevření hokejové haly v Karlových Varech. Zní to směšně, ale bylo mi to tenkrát od pana starosty Karlových Varů zakázáno. Radši jsem ustoupil, nechtěl jsem, aby později dělali HC Olymp problémy," vysvětlil Novinkám Topolánek.

Napínavé utkání mezi ruskými a českými hvězdami v Moskvě nakonec skončilo ve prospěch domácích. Český tým prohrál 6:7. "Beru to jako obrovský úspěch, je jasné, že Rusové s jejich náturou zkrátka na domácí půdě vyhrát museli. O jediný gól to je ale super. Nedali nám nic zadarmo. A šli do toho pěkně tvrdě," řekl Dejdar.

Naši politici překvapili. Dali ze šesti gólů čtyři. "Na to, že já jsem po plastice kolene a Petr Bendl má angínu, jsme to myslím zvládli dobře," smál se senátor Petr Bratský.

Úspěch a neuvěřitelných dva a půl miliónu korun pro postižené děti pak české hvězdy oslavily na ambasádě u velvyslance Petra Koláře. Vodka tekla proudem, poslanec Petr Bendl se chopil kytary, zpěvák Ondřej Ruml zasedl ke klavíru a zpívalo se až do pozdních nočních hodin. Jen Mirek Topolánek kvůli cukrovce ruský standard vynechal a popíjel víno.

V neděli před obědem v Českém domě čekala tým HC Olymp složený z politiků, hokejistů, umělců a dětí z pražské Sparty okružní jízda po památkách Moskvy.

Protože začalo sněžit, stánek s beranicemi se otřásl v základech a české hvězdy je všechny skoupili. Při odletu pak čekalo tým více jak hodinové zpoždění způsobené sněhovou kalamitou. "To je prostě Rusko. Asi nepočítali, že tu v zimě bude sněžit," smála se jedna z letušek.

Reklama

Výběr článků

Načítám